Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2012

Πιερία: Εκεί που έβαλαν στην άκρη τους χοντρέμπορους


24 Φεβρουαρίου 2012, 22:03

Μικρότερα γράμματα Μεγαλύτερα γράμματα
Πιερία: Εκεί που έβαλαν στην άκρη τους χοντρέμπορους : Αποφάσισαν να καταργήσουν τους μεσάζοντες και τους χονδρεμπόρους,  εκείνους που κατηγορούνται για την εκτόξευση των τιμών των αγροτικών  προϊόντων στη διαδρομή από το

Αποφάσισαν να καταργήσουν τους μεσάζοντες και τους χονδρεμπόρους, εκείνους που κατηγορούνται για την εκτόξευση των τιμών των αγροτικών προϊόντων στη διαδρομή από το χωράφι ως τα ράφια των σούπερ μάρκετ, και το μήνυμα ήταν εντυπωσιακό.

Μέλη της Ομάδας Εθελοντικής Δράσης Πιερίας παρήγγειλαν 24 τόνους πατάτες από παραγωγό στο Νευροκόπι Δράμας στην τιμή των 0,25 ευρώ το κιλό, όταν οι χονδρέμποροι αγόραζαν τις πατάτες για 0,10 ευρώ το κιλό και τις πουλούσαν επτά φορές ακριβότερα. Η εθελοντική ομάδα ανάρτησε την προσφορά στο Διαδίκτυο και σε λιγότερο από δώδεκα ώρες οι ηλεκτρονικές παραγγελίες καταναλωτών είχαν καλύψει τους 24 τόνους.

«Η ζήτηση ήταν τόσο μεγάλη ώστε θα μπορούσαμε να διαθέσουμε έως και 100 τόνους», λέει ο Ηλίας Τσολακίδης, μέλος της ομάδας πολιτών στην Πιερία. «Θέλαμε με αυτόν τον τρόπο να βοηθήσουμε τους παραγωγούς να διαθέσουν το προϊόν τους σε καλή τιμή, αλλά και τους καταναλωτές να αγοράσουν φθηνές πατάτες. Η ανταπόκριση ήταν εντυπωσιακή. Τα μηνύματα που πήραμε από τον κόσμο ήταν ότι θέλουν να τιμωρήσουν τους μεσάζοντες», αναφέρουν τα μέλη της ομάδας.

Από την πλευρά του, ο παραγωγός Λευτέρης Κεσόπουλος από το Νευροκόπι δηλώνει ικανοποιημένος από την κίνηση. «Οι έμποροι αγόραζαν τις πατάτες για 0,10 ευρώ το κιλό. Τώρα θα τις πουλήσω 0,25 ευρώ. Η τιμή φθάνει για να καλύψει τα έξοδά μου και οι πατάτες δεν θα σαπίσουν στην αποθήκη», λέει:
"80.000  τόνοι είναι η εφετινή συγκομιδή πατάτας στο Νευροκόπι 70%  της παραγωγής παραμένει κάθε χρόνο αδιάθετο"....
ΤΑ ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: