Κυριακή 28 Απριλίου 2013

Κοινωνία.gr: “Η Γερμανία μπορεί να διαλύσει την Ευρώπη”

Κοινωνία.gr: “Η Γερμανία μπορεί να διαλύσει την Ευρώπη”: Είναι πλέον 84 ετών, η δύναμη της σκέψης του ωστόσο συνεχίζει επίμονα να γεννά καινούριες ιδέες. Να διαπιστώνει απτές πραγματικότητες. Να ε...

Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2012

Πιερία: Εκεί που έβαλαν στην άκρη τους χοντρέμπορους


24 Φεβρουαρίου 2012, 22:03

Μικρότερα γράμματα Μεγαλύτερα γράμματα
Πιερία: Εκεί που έβαλαν στην άκρη τους χοντρέμπορους : Αποφάσισαν να καταργήσουν τους μεσάζοντες και τους χονδρεμπόρους,  εκείνους που κατηγορούνται για την εκτόξευση των τιμών των αγροτικών  προϊόντων στη διαδρομή από το

Αποφάσισαν να καταργήσουν τους μεσάζοντες και τους χονδρεμπόρους, εκείνους που κατηγορούνται για την εκτόξευση των τιμών των αγροτικών προϊόντων στη διαδρομή από το χωράφι ως τα ράφια των σούπερ μάρκετ, και το μήνυμα ήταν εντυπωσιακό.

Μέλη της Ομάδας Εθελοντικής Δράσης Πιερίας παρήγγειλαν 24 τόνους πατάτες από παραγωγό στο Νευροκόπι Δράμας στην τιμή των 0,25 ευρώ το κιλό, όταν οι χονδρέμποροι αγόραζαν τις πατάτες για 0,10 ευρώ το κιλό και τις πουλούσαν επτά φορές ακριβότερα. Η εθελοντική ομάδα ανάρτησε την προσφορά στο Διαδίκτυο και σε λιγότερο από δώδεκα ώρες οι ηλεκτρονικές παραγγελίες καταναλωτών είχαν καλύψει τους 24 τόνους.

«Η ζήτηση ήταν τόσο μεγάλη ώστε θα μπορούσαμε να διαθέσουμε έως και 100 τόνους», λέει ο Ηλίας Τσολακίδης, μέλος της ομάδας πολιτών στην Πιερία. «Θέλαμε με αυτόν τον τρόπο να βοηθήσουμε τους παραγωγούς να διαθέσουν το προϊόν τους σε καλή τιμή, αλλά και τους καταναλωτές να αγοράσουν φθηνές πατάτες. Η ανταπόκριση ήταν εντυπωσιακή. Τα μηνύματα που πήραμε από τον κόσμο ήταν ότι θέλουν να τιμωρήσουν τους μεσάζοντες», αναφέρουν τα μέλη της ομάδας.

Από την πλευρά του, ο παραγωγός Λευτέρης Κεσόπουλος από το Νευροκόπι δηλώνει ικανοποιημένος από την κίνηση. «Οι έμποροι αγόραζαν τις πατάτες για 0,10 ευρώ το κιλό. Τώρα θα τις πουλήσω 0,25 ευρώ. Η τιμή φθάνει για να καλύψει τα έξοδά μου και οι πατάτες δεν θα σαπίσουν στην αποθήκη», λέει:
"80.000  τόνοι είναι η εφετινή συγκομιδή πατάτας στο Νευροκόπι 70%  της παραγωγής παραμένει κάθε χρόνο αδιάθετο"....
ΤΑ ΝΕΑ

Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2012

Σημαντική πληροφορία πού οδηγεί στό συμπέρασμα ότι ήρθε η ώρα νά εκτονώσουν πάλι τήν οργή τού λαού ελεγχόμενα.

Αγαπητοί φίλοι,
εχθές έλαβα αυτό το μήνυμα που σας επισυνάπτω. Δεν πρόλαβα να σας το στείλω και ήδη
το μήνυμα επιβεβαιώνεται σήμερα... με ό,τι αυτό συνεπάγεται.
Ευχαριστώ πολύ τον Γιώργο που μου το έστειλε.

 

"Φίλοι, 
πληροφορήθηκα από έμπιστο άτομο ότι την προηγούμενη εβδομάδα (2 Φεβρουαρίου 2012) το CNN έκλεισε τόν τελευταίο όροφο τού ξενοδοχείου Μεγάλη Βρετανία, στήν Πλατεία Συντάγματος, για έναν ολόκληρο μήνα (μέχρι τίς αρχές Μαρτίου). Ήδη έχουν εγκατασταθεί, όπως μαθαίνω, τα μηχανήματα τηλεοπτικής λήψης.

Αντιλαμβάνεστε ότι κάτι ετοιμάζουν πάλι. Πριν λίγο βρήκα στό διαδίκτυο την είδηση ότι εξαίφνης (ενώ η ελληνική κοινωνία καί οι δύνες τού κομματικού συνδικαλισμού καθηύδαν υπό Μανδραγόρα επί δίμηνο) ανακοινώθηκε 24ωρη απεργία τής ΑΔΕΔΥ καί τής ΓΣΕΕ γιά τίς 7/2/2012.

Στέλνω το μήνυμα έγκαιρα, ώστε νά καταδειχθή ή νά διαψευσθή ότι τα κοινωνικοπολιτικά γεγονότα διαμορφώνονται έντεχνα, μέ την συνεργασία των ΜΜΕ, συνδικαλιστών καί πολιτικών, σύμφωνα με τίς εντολές πού έχουν δώσει οι αληθινοί κυβερνώντες των χωρών καί τού πλανήτη εν γένει.
Αποφάσισαν ότι ήρθε η ώρα νά εκτονώσουν πάλι τόν θυμό καί τήν οργή τού ελληνικού λαού ελεγχόμενα, μέσα από καθοδηγούμενες απεργίες, διαδηλώσεις και συγκρούσεις. 
Ελπίζω να μήν χειραγωγηθούμε πάλι, αλλά νά διοχετεύσουμε την αποφασιστικότητά μας σέ πράξεις ουσιωδώς βλαπτικές γιά το σύστημα. (Όπως γιά παράδειγμα η μή πληρωμή τού χαρατσιού).
Εύχομαι να διαψευσθώ καί τό CNN νά πλήρωσε ματαίως το κόστος κράτησης των δωματίων.  
 
Νομίζω ότι είναι πολύ καλή ιδέα να μην πληρώσουμε το χαράτσι!!!! Να τους χτυπήσουμε εκεί που πονάνε!!!

Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2012

ΕΝΙΑΙΑ ΛΑΪΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ


Η Ε.ΛΑ.Δ.Α. καλεί σε Αντίσταση κι Αγώνα



Εκ μέρους της Συντονιστικής Επιτροπής της Ενιαίας Λαϊκής Δημοκρατικής Αντίστασης
(Ε.ΛΑ.Δ.Α.) ο Μίκης Θεοδωράκης και ο Μανώλης Γλέζος  έκαναν την παρακάτω δήλωση.
«Τις ώρες αυτές που  η κυβέρνηση Παπαδήμου και τα κόμματα που τη στηρίζουν, συμφωνούν στην εφαρμογή των ολέθριων σχεδίων της τρόικας και οδηγούν τη χώρα στην παρακμή και το λαό στη δυστυχία και την εξαθλίωση, μόνο μια απάντηση υπάρχει:
 Γενικός ξεσηκωμός.
 Καλούμε εκ μέρους της « Ε.ΛΑ.Δ.Α.» τους Έλληνες και τις Ελληνίδες να αντισταθούν, να ξεσηκωθούν και να ανατρέψουν τα σχέδιά τους. Να πάρουν μέρος στις διαδηλώσεις που οργανώνονται σε όλη την Ελλάδα.
Καλούμε  του Αθηναίους και τις Αθηναίες να πλημμυρίσουν σήμερα το απόγευμα σε μια μεγάλη ενιαία διαδήλωση το κέντρο  της πρωτεύουσας από την Ομόνοια  μέχρι το Σύνταγμα .
Τώρα είναι η ώρα για Αντίσταση  κι Αγώνα.


     ΕΝΙΑΙΑ ΛΑΪΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ
                                                                      6-2-2012